Skip to main content

Lokacija

O centru

U rujnu 2009. svečano je otvoren Centar Zamet. Riječ je o suvremenom javnom kompleksu smještenom pokraj tržnice i osnovne škole, a u kojem se uz dvoranu nalaze knjižnica, ured Mjesnog odbora, brojni komercijalni sadržaji, javni trg i javna garaža te kompleks predstavlja društveni, sportski i poslovni centar zapadnog dijela grada Rijeke.

Moderna arhitektura Centra Zamet, projekt studija 3LHD, dodatno je naglasila atraktivnost ovog projekta, kako eksterijera tako i interijera za čiju je izvedbu projektant dobio godišnju nagradu “Bernardo Bernardi” kao najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u tekućoj godini, kao i srebrnu medalje u kategoriji Pojedinačni zatvoreni objekti na natječaju IOC/IAKS Award, koji organizira Međunarodni olimpijski odbor (IOC) i Međunarodna udruga za sportske i rekreacijske objekte (IAKS).

Centar Zamet dobitnik je i prestižne nagrade najpoznatijeg svjetskog arhitektonskog portala ArchDaily proglašen je najboljim u kategoriji sportskih građevina u sklopu natječaja “Building of the Year 2009”.

Također, Centar Zamet dobio je nagradu Vladimir Nazor za 2009. godinu iz područja arhitekture i urbanizma koje dodjeljuje Ministarstvo kulture,a Studiju 3LHD Hrvatsko društvo dizajnera dodijelilo je za Centar Zamet priznanje u kategoriji najuspješnijeg ostvarenje u području dizajna prostorne grafike i signalizacije u 2010. godini. Ovdje pogledajte više o radu Studija na Centru Zamet.

Centar nudi raznolike prostore koji mogu poslužiti za organizaciju najzahtjevnijih sportskih dvoranskih takmičenja, koncerata, kongresa, javnih predavanja i raznolikih kulturnih programa. Možemo reći da novi prostor pruža nove mogućnosti za sve građane, a posebno sportaše, djecu, mlade i rekreativce, ali i poslovne subjekte.

Galerija